Aktiviteter

Langrennsløyper – Flotte turområder – Ekte seterliv og kortreist mat – Jakt og fiske – Handel – Våre kunstnere – Andre aktivitetsmuligheter – Kart

Et nettverk av langrennsløyper

På Hallandsfjell blir det hver vinter maskinpreparert 50 kilometer skiløyper. Her kan du gå i fred og ro i fjellskog og på storslåtte fjellvidder. De eventyrlystne kan også koble seg på DNT`s løypenett innover Hardangervidda – hvor turmulighetene er uendelige. I mars 2022 ble løypenettet tilgjengelig på skisporet.no, så nå kan du følge med når Åsgeir (løypemaskien) har vært ute. Løypekartet finner du i Fotogalleri.

Se løypekart

Flotte turområder

 I sommerhalvåret byr stinettet på et vell av muligheter. Området inviterer til alt fra spektakulære toppturer til kortere løyper for barnefamilier. Om høsten kan du finne deg en flott moltemyr, store tuer med blåbær eller kanskje ditt eget, hemmelige soppsted?

UvdalKj├╕ttRetushert-2_mUvdalsbonden_logo_For-Aktiviteter-page
food

Ekte seterliv og kortreist mat

Sommer og høst kan området by på ekte seterliv og du kan også oppleve gamle setertufter.
I Uvdal finnes det flere bedrifter som byr på deilig, lokalprodusert mat. For friluftslivsmennesker kan vi også nevne jakt på rype, storfugl og annet småvilt rype- og storfugljakt, og ikke minst reinsjakta på Hardangervidda. Hør med oss om jaktområder for småvilt!

Jakt og fiske

Det er mulig å kjøpe fiskekort til over 30 vann i områdene rundt Tiurleiken, og sjansene for å få fjellørret er gode. Fra gammelt av ble disse vannene regnet som noen av de beste i Numedal, og fangstmulighetene er fremdeles gode.

For friluftslivsmennesker er det mulighet for jakt på rype, skogsfugl og annet småvilt og ikke minst reinsjakt på Hardangervidda – Norges største villreinområde. Ta en prat med oss om jaktmuligheter.

Handel

I Kirkebygden, en liten kjøretur unna, finner du Uvdalsbonden med deilig lokalprodusert mat, Fjellsmak – en lokal kjøttforedlingsbedrift, og ikke minst kommunesenteret på Rødberg. Her finner du alt du trenger for et behagelig opphold på hytta, blant annet;

Kirkebygden Produkter, god lokal mat, garn, stoffer, interiør og møbler – Dagligvarer – Bakeri – Sportsbutikk – Vinmonopol – Apotek – Klær, sko – Blomster – Maling, interiør, verktøy

Våre kunstnere

Olga Enerstvedt

Olga Enerstvedt er en allsidig kunstner som bor på gården Oslien i Nore og Uvdal kommune. Slik beskriver hun sin kunst:

“Arbeidene mine spenner fra akademisk til moderne ekspressiv stil. Jeg elsker å eksperimentere og jobbe med ulike teknikker og materialer og utforske hvordan lyset påvirker farge og form. Jeg er også forelsket i svart og hvitt. Mine yndlingstemaer er knyttet til hverdagen og skjønnheten i øyeblikket. Jeg maler det jeg ser – jeg maler livet mitt; min familie, stilleben og omgivelser, like mye som øyeblikkelige inntrykk”.

Se mer av kunsten til Olga Enerstvedt i Kunstgalleri.

Norsk W-end – ski. Akvarell på papir av Olga Enerstvedt.
Gjengitt med tillatelse.

Eli Enerstvedt

Eli Enerstvedt er en lokal håndverker som lager treskulpturer, hennes verktøy er kniv og motorsag. Skulpturene springer fram under arbeidet – knuter og utvekster i treverket omskapes til spennende detaljer i det ferdige produktet. Hun lager skulpturer av eventyrfigurer, mennesker – voksne som barn – og dyr i størrelser fra 10 cm til 2 meter høye.

Se treskulpturene til Eli i Kunstgalleri

Tiur. Treskulptur av Eli Enerstvedt.
Gjengitt med tillatelse.

Andre aktivitetsmuligheter

Innenfor en avstand på rundt en halvtimes kjøretur finnes det
varierte opplevelser for hele familien;

– Nore og Uvdal bygdetun – 7 km
– Uvdal Stavkirke – 7 km
– Uvdal Alpinsenter – 28 km
– Langedrag naturpark – 38 km
– Dagali Opplevelser – 40 km

Se Tiurleiken i Google maps