DSC_4242

Om Tiurleiken

34 fantastiske eventyrtomter med unik utsikt!

Her kan gode minner skapes – i generasjoner

Tiurleiken ligger i Uvdal – nærmere bestemt på Hallandsfjell ved foten av Hardangervidda – bare ti minutter fra Rødberg sentrum, i starten av Seterdalen. Her er det som å komme inn i en annen verden – der tiden står stille og du kan puste ut og bare være. Med fjell og skog rundt deg, er dette stedet som gir deg fred og ro, og lar sjelen strekke litt på beina. Uttrykket “Numedal – den norskeste dalen av Norges daler” passer spesielt godt på utsikten fra Tiurleiken.

Tiurleiken er ikke et tilfeldig valgt navn på dette nye hyttefeltet. Om ettervinteren kan du høre tiuren spille – er du heldig kan du også se storfugl eller spor og vingeslag i nysnøen.

Tiurleiken tomtefelt ligger på 800-900 meter over havet og beliggenheten gir alle tomtene en fantastisk utsikt hvor den norske naturen strekker seg så langt øyet kan se. Rause tomtestørrelser, der flere er på rundt 2 mål eller mer, gir godt med luft mellom hyttene. Tomtene ligger vestvendt og i høyden – det betyr at de også er solrike. Her kan du sette deg i solveggen og kjenne varmen fra sola, helt fra pannen og ned til tåspissene.

Fra hyttefeltet kan du se åtte forskjellige fjell, og utsikten er slående; du får følelsen av å fly rett ut mot historiske Numedal. Fra Tiurleiken har du utsikt til Uvdal, Kirkebygda, Smådøl samt fjellene Bjønnlifjell, Reinsjøfjell, Grytingfjell, Heisnatten, Fauskofjell, Dagalifjell, Hardangervidda og Hallandsfjell

De 34 tomtene har alle fasiliteter. Det vil være bilvei til døra, strøm i hyttene og selvsagt fiber til hyttekontoret. De fantastiske turmulighetene gjør at du kan komme tettere på den norske folkesjela. Er du heldig får du kanskje til og med sett trollet på Trollhovd?

Hardangervidda – Europas største høyfjellsplatå

Hardangervidda er Europas største høyfjellsplatå. Her finner du Norges største villreinområde og det sørligste området som har arktisk flora og fauna. Dette er området som virkelig gjenspeiler glansbildet og postkort-versjonen av norsk natur.

Vi nordmenn blir nærmest dratt mot naturen – det ligger i ryggraden vår. Når du står på Hardangervidda og skuer ut over noe så monumentalt og vakkert er det ikke rart du blir bergtatt.

Bærekraft og respekt for naturen

Med sin plassering på 800 – 900 meter over havet, er dette området perfekt for deg som søker natur, fred og ro, og det ypperste av det norske hytteeventyret. Området tilrettelegges slik at inngrep i naturen blir så lite synlig som mulig. Uvdalsfjell AS er opptatt av bærekraft, estetikk og byggetradisjoner, og det ønskes et helhetlig hytteområde i Tiurleiken.

Luftig utsikt

Fra hyttefeltet kan du se ikke mindre enn åtte forskjellige fjell, og utsikten er slående; en kan få følelsen av å fly rett ut mot historiske Numedal.

Fra hyttevinduet kan du få utsikt mot: Bjønnlifjell, Reinsjøfjell, Grytingfjell, Heisnatten, Fauskofjell, Dagalifjell, Hardangervidda og Hallandsfjell.

Om Uvdalsfjell AS

Uvdalsfjell AS drives av Liv Brynhild Enerstvedt, Lars Inge Enerstvedt, Bjørg Enerstvedt Svensson og Yngve Svensson – som alle er i familie. De brenner for naturen og har sterk tilknytning til området. Med stort eierskap og engasjement ønsker de at flest mulig kan få oppleve og få samme forhold som dem, til naturen her.